De Russen komen!

Deel dit

Als een soort blijde intrede in Mechelen en als viering voor zijn elfjarig bestaan herneemt LAZARUS drie straffe voorstellingen van Russische schrijvers:

Oblomow, Idioot en Karamazow. Eén keer Gontsjarow, twee keer Dostojewski. Drie joekels van romans met een serieuze staat van dienst. De pathologische luilak Oblomow, de heilige dwaas uit de Idioot of de moord op een wel heel bedenkelijke vader in Karamazow… LAZARUS viert vanalles maar vooral de Russische ziel. En omdat vieren geen drieën is, gooien ze er als toemaatje ook nog eens Wat is drinken? bovenop. Het antwoord op die vraag vond LAZARUS in 'Pulp' van de Amerikaanse Charles Bukowkski.

De drie Russen spelen vanaf 9 februari 2017 drie opeenvolgende weken in het Arsenaal in Mechelen. Nadien gaan Oblomow en Idioot op tournee doorheen het land. In mei kan je de drie Russen in een reeks van drie dagen na elkaar zien in Brussel, Antwerpen en Gent. 

Wat is drinken? speelt vanaf 8 maart, maar enkel op tournee.

“Niemand doet de Russen zo bevlogen en intelligent, zo uitgepuurd en vol heldere kleur, als Lazarus.”
(Evelyne Coussens in De Morgen)

Acteurs

Koen De Graeve
Pieter Genard
Günther Lesage
Ryszard Turbiasz
Joris Van den Brande

Tekstuitgave De Russen: Oblomow, Idioot en Karamazow

Ter gelegenheid van hun elfde verjaardag bundelde LAZARUS drie theaterteksten in één exclusief tekstboek. Te koop bij theater arsenaal.